Wat moet u niet vergeten als u naar Frankrijk rijdt

Wat moet u niet vergeten als u naar Frankrijk rijdt

Frankrijk is het beloofde land voor automobilisten met snelwegen en bewegwijzering die kwalitatief tot de beste in Europa behoren. Om met de auto door Frankrijk te reizen, moeten automobilisten echter op de hoogte blijven van de regels op de weg, die anders zijn dan elders. Bij het plannen van een reis moet u daarom controleren welke uitrusting u in uw auto moet hebben, een alcoholtest aanschaffen en een vignet aanvragen om Parijs en andere milieuzones binnen te komen.

Milieusticker Crit'Air

Wat is het en waar dient de sticker voor?

Het milieuvignet is een sticker die op de voorruit van de auto wordt geplakt en die helpt om de luchtvervuiling en het lawaai in steden in Frankrijk en in andere landen te reguleren. Frankrijk kent zes soorten milieustickers, die zich onderscheiden door kleuren die overeenkomen met zes verschillende vervuilingsniveaus. Het soort vignet hangt af van de leeftijd, het model of de motor van het voertuig. De sticker wordt uitgegeven voor een specifiek voertuig (op kenteken) en is onbeperkt geldig. Boetes voor het niet naleven van de regels beginnen bij 68 euro en zullen nog hoger worden.

Waar heb ik de sticker nodig?

Milieustickers zijn verplicht in Parijs en in andere milieuzones, meestal in grote steden.

Een specifiek kenmerk van de milieuzones in Frankrijk is de tijdslimiet. In Parijs is een vignet bijvoorbeeld alleen verplicht gedurende een bepaalde periode, van 8.00 tot 20.00 op maandag t/m vrijdag. 's Avonds en in het weekend mag u in een personenauto rijden zonder de sticker.

Lees HIER meer over de afzonderlijke zones.

 

Hoe verkrijg ik de sticker?

U kunt de sticker online bestellen en krijgt deze binnen 14 dagen gratis thuisbezorgd. U hebt de gegevens van het registratiebewijs van uw voertuig nodig bij het plaatsen van uw online bestelling.

Verplichte uitrusting

De verplichte uitrusting bestaat uit een EHBO-doos, een gevarendriehoek, een set met vervangende lampen, een reserveband en een reflecterend hesje. Iedereen die de auto op een snelweg moet verlaten, dient een dergelijk hesje te dragen. Het is dus aangewezen er meerdere aan te schaffen. Een beroemde Franse specialiteit is de verplichte alcoholtest.

 

Regels op de weg

Frankrijk kent betaalde snelwegen. U betaalt de tol bij een loket bij het verlaten van de snelweg, contant of per creditcard. De kosten voor een personenauto bedragen ongeveer 10 euro per 100 km. Alle inzittenden dienen een gordel te dragen en kinderen die jonger zijn dan 12 moeten in een autostoeltje zitten.

 

Snelheidslimieten:

- maximumsnelheid op snelwegen - 130 km / u.

- maximumsnelheid op hoofdwegen - 90 km / u.

- maximumsnelheid in de bebouwde kom - 50 km / u.

 

Alcohol

U kunt een boete tot 135 krijgen als het alcoholpromillage in uw bloed het maximum van 0,5 promille overschrijdt.

Gaat u per voertuig op reis naar Frankrijk?

Koop een Crit'Air voor Parijs, Grenoble en andere steden. GRATIS levering.