Milieusticker Oostenrijk

Lijst van zones met lage emissie in Oostenrijk

Net als in Duitsland het geval is, heeft Oostenrijk verschillende milieuzones geïntroduceerd, welke geleidelijk hun toegang beperken tot milieuvriendelijkere voertuigen. Enkele zones zijn al in 2012 geïntroduceerd, waaronder Wenen, andere pas in 2014. Laten we eens kijken naar de lijst van milieuzones in Oostenrijk, inclusief de datum waarop ze actief zijn geworden en de soorten voertuigen die beperkte toegang hebben.

Heeft u een voertuig uit categorie N? (Zie de beperkingen hieronder) Om de volgende milieuzones in te mogen, moet uw voertuig voorzien zijn van een milieusticker, anders riskeert u een boete van maximaal €2.180,-.

Oostenrijk voert de zones met lage emissie geleidelijk aan in, daarom is het mogelijk dat er andere gebieden zijn die niet op onze lijst worden genoemd.

Momenteel zijn er geen verkeersborden die de gebieden aangeven, daarom raden wij u aan om uw route te controleren op zones met lage emissie voordat u naar Oostenrijk reist. Wat u ook kunt doen, om het zekere voor het onzekere te nemen, is de milieusticker nu al kopen – hij is immers onbeperkt geldig.

Groene zones Oostenrijk - Kaart

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

NAAR OOSTENRIJK REIZEN?

Koop een Pickerl voor Wenen, Stiermarken en andere steden. GRATIS levering.