FAQ

 1. Is er geen milieusticker die geldig is in heel Europa?
 2. Ik heb zo snel mogelijk een milieusticker nodig. Wat moet ik doen?
 3. Ik heb een tweedehands auto uit Duitsland gekocht en hij had een milieusticker uitgegeven op het oude kenteken. Ik krijg een nieuw kenteken, kan ik de oude sticker houden?
 4. Heb ik een milieusticker nodig als ik naar Dresden en Hamburg reis?
 5. Heb ik een milieusticker nodig voor mijn personenauto als ik naar Oostenrijk ga?
 6. Wat is de blauwe Plakette voor Duitsland en kan ik deze op jullie website bestellen?
 7. Hoe zit het met het verbod op dieselvoertuigen in Duitsland?
 8. Is alle informatie op jullie website actueel?
 9. Hoe lang is de milieusticker geldig?
 10. Kan ik mijn bestelling annuleren?
 11. Ik wil graag meerdere stickers bestellen voor mijn bedrijf, is dit mogelijk? Kan ik ze allemaal in één keer bestellen?
 12. Waar kan ik de milieusticker bestellen?

 

1) Is er geen milieusticker die geldig is in heel Europa?

Helaas niet. Elk land heeft zijn eigen verplichte sticker. De sticker voor Duitsland kan bijvoorbeeld niet worden gebruikt in Frankrijk.

 

2) Ik heb zo snel mogelijk een milieusticker nodig. Wat moet ik doen?

De levering van de Duitse sticker duurt doorgaans tot 7 dagen. We kunnen de sticker echter binnen 1-4 dagen rechtstreeks naar Duitsland verzenden (bijvoorbeeld naar het hotel waarin u verblijft).

De levering van de stickers voor Frankrijk en Oostenrijk duurt tot 14 dagen, maar we kunnen u een aankoopbevestiging sturen zodra uw vignet is uitgegeven. Deze bevestiging geldt als vervanging voor de milieusticker. U ontvangt uw sticker per post, maar kunt tot die tijd een afdruk van de bevestiging meenemen in uw auto.

Als u vragen of speciale verzoeken hebt, aarzel dan niet om telefonisch of per e-mail contact met ons op te nemen. We helpen u dan graag verder.

 

3) Ik heb een tweedehands auto uit Duitsland gekocht en hij had een milieusticker uitgegeven op het oude kenteken. Ik krijg een nieuw kenteken, kan ik de oude sticker houden?

Nee, helaas niet. Elke uitgegeven sticker is gebonden aan een kenteken. Je kunt een nieuwe sticker hier bestellen.

 

4) Heb ik een milieusticker nodig als ik naar Dresden en Hamburg reis?

Nee, die heb je niet nodig. Men is wel aan het nadenken om een eco-zone in de nabije toekomst in te stellen. Al heeft u dus nog geen milieusticker nodig in deze steden, raden we u toch aan om er een te kopen. U heeft er wel een nodig in het nabij gelegen Berlijn en vele andere Duitse steden, waaronder München, Keulen en Düsseldorf.

 

5) Heb ik een milieusticker nodig voor mijn personenauto als ik naar Oostenrijk ga?

De verplichting geldt alleen voor voertuigen van de categorie N. Je hebt geen milieusticker nodig in Oostenrijk zolang je reist met je eigen auto (groep M1), met een bus (groep M2 en M3) of met een motor (groep L). Voor alle andere voertuigen kunt u vrijwilliger een sticker aanschaffen. Wij verstrekken deze met alle plezier.

 

6) Wat is de blauwe Plakette voor Duitsland en kan ik deze op jullie website bestellen?

Nee, dat gaat niet. Dit type sticker is nooit goedgekeurd in Duitsland. U vindt daarover hier meer informatie. Voor het reizen in Duitsland hebt u nog altijd de groene sticker nodig.

 

7) Hoe zit het met het verbod op dieselvoertuigen in Duitsland?

U vindt daarover hier meer informatie.

 

8) Is alle informatie op jullie website actueel?

Ja. We controleren voortdurend wat de laatste ontwikkelingen zijn en werken de inhoud op onze website bij.

 

9) Hoe lang is de milieusticker geldig?

Je sticker is altijd geldig.

 

10) Kan ik mijn bestelling annuleren?

U kunt uw bestelling annuleren voordat de sticker is gemaakt en ontvangt dan een volledige terugbetaling. Milieustickers worden op maat gemaakt. Elke sticker wordt gedrukt op basis van het kenteken van de afzonderlijke klant. Omdat de sticker niet kan worden gebruikt voor een andere auto, kunt u uw bestelling niet annuleren en de sticker niet retourneren nadat deze is gemaakt. Raadpleeg onze Voorwaarden en Restitutiebeleid.

 

11) Ik wil graag meerdere stickers bestellen voor mijn bedrijf, is dit mogelijk? Kan ik ze allemaal in één keer bestellen?

Ja, stuur ons een berichtje op [email protected] – beschrijf gewoon voor hoeveel auto’s je de sticker nodig hebt en stuur ons een foto of scan van je kentekenbewijzen. We zullen je meteen de betalingsdetails toesturen.

 

12) Waar kan ik de milieusticker bestellen?

U kunt de sticker rechtstreeks bestellen op onze website!

Umweltplakette Duitsland - bestel nu

Pickerl Oostenrijk - bestel nu

Crit’Air Frankrijk - bestel nu