Dieselverbod in Berlijn

Dieselverbod in Berlijn

Volgens de administratieve rechtbank in Duitsland mogen oudere dieselauto’s niet in bepaalde delen en straten van Berlijn komen. Berlijn heeft de maximumsnelheid voor alle auto's op veel delen verder verlaagd tot 30 km/u.

Welke delen van Berlijn hebben te maken met de beperkingen?

Sinds eind augustus 2019 geldt er een verbod voor dieselauto's met een emissienorm lager dan Euro 6 op 8 belangrijke wegen in het stadscentrum. Dat zijn: Alt-Moabit, Brückenstraße, Friedrichstraße, Hermannstraße, Leipziger Straße, Reinhardstraße, Silbersteinstraße en Stromstraße. Het dieselverbod is dus nog niet in heel Berlijn van kracht.

Sinds augustus 2019 is de maximumsnelheid van alle auto’s, d.w.z. NIET ALLEEN diesel, op meer dan 30 secties verlaagd tot 30 km/u. Dit is inclusief de Danziger Straße, Müllerstraße, Kaiser-Friedrich-Straße, Spandauer Damm en de Tempelhofer Damm.

Vanaf wanneer geldt het verbod?

Vanaf augustus 2019 zijn de beperkingen van kracht voor dieselauto's die de bovengenoemde locaties willen rijden. Bovendien werd in diezelfde maand de maximumsnelheid teruggebracht tot 30 km/u voor alle voertuigen, ongeacht het type motor.

 

Voor welke auto's geldt het verbod?

Er gelden beperkingen voor zowel Duitse als buitenlandse dieselpersonenauto's en vrachtwagens die niet voldoen aan de Euro 6-normen. Lokale bewoners, goederenvervoer, onderhoudsvoertuigen, politieauto's, ambulances, brandweerauto's, etc. hebben voorlopig vrijstelling.

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

NAAR DUITSLAND REIZEN MET DE AUTO?

Krijg de eco-sticker met GRATIS verzenden.