Milieuzone Wuppertal

Verplichte type milieusticker in Wuppertal: groen

Green Badge Bremen

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De introductiedatums van de milieuzones in Wuppertal

  • sinds 01-03-2011 – alleen toegang ​​voor voertuigen met een gele of groene milieusticker
  • sinds 01-07-2014 – alleen toegang ​​voor voertuigen met een groene milieusticker

 

Kaart van de lage-emissiezone van Wuppertal

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Groene Zone in Wuppertal, Duitsland

Wuppertal, net als de rest van de industriële agglomeratie van het Ruhrgebied, heeft Wuppertal de voorwaarden geleidelijk aangescherpt vanwege een toenemende concentratie aan uitstoot. De lage-emissiezone werd in 2011 geïntroduceerd en sinds 1 juli 2014 hebben enkel nog personenauto's en vrachtwagens met een groen milieusticker toegang tot de stad. De beperkingen gelden zowel voor Duitse als buitenlandse auto's.

Om welk soort voertuigen gaat het?

Zowel Duitse als buitenlandse personenauto's (M1), campers (M1), zware campers (M1); minibussen (M2), bussen (M3), kleine transportvoertuigen (N1), transportvoertuigen (N2), vrachtwagens (N2), en zware vrachtvoertuigen (N3) zijn verplicht om de milieusticker te voeren.

 

Rijden in Wuppertal

Gaat u met de auto naar Wuppertal?

Sinds 01-07-2014 is toegang tot Wuppertal en het industriële Ruhrgebied alleen nog maar toegestaan wanneer men een groene milieusticker op de voorruit aan heeft gebracht. Enkel voertuigen met de laagste impact op de luchtvervuiling, en die voldoen aan de emissieklasse Euro 4 (diesel) of Euro 1 (benzine), hebben toegang. Het niet naleven van deze regels wordt in Duitsland bestraft met een boete van €80.
Wuppertal maakt deel uit van de lage-emissiezone van het Ruhrgebied, waaronder tevens steden als Dortmund, Essen en Hagen vallen, maar ook de belangrijke verbindingssnelwegen. De milieuzone van Wuppertal zelf omvat niet alleen de stad, maar ook het stadsdeel Vohwinkel en de omliggende dorpen Elberfeld-West, Uellendahl/Katernberg, Elberfeld, Barmen, Oberbarmen, Heckinghausen en Langerfeld.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Wuppertal, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

NAAR Wuppertal REIZEN MET DE AUTO?

Krijg de eco-sticker met gratis verzenden.