Milieuzone van Groot-Parijs

Groene zone Groot-Parijs

In juli 2019 werd een nieuwe milieuzone, Groot-Parijs, in Parijs geïntroduceerd, waardoor het gebied waarvoor inreisbeperkingen gelden voor milieuonvriendelijkere voertuigen aanzienlijk werd uitgebreid. Deze zone geldt permanent op bepaalde dagen, ongeacht luchtsituatie op dat moment (zoals het geval is in de Paris ZPA-zone, een noodtoestand die in werking treedt als de emissiegrenswaarden worden overschreden).

 

Benodigd type milieusticker in Groot-Parijs: rode Crit'Air 4

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over de milieuvignetten in Frankrijk in de sectie over de verschillende soorten milieustickers.

 

Over de lage-emissiezone van Groot-Parijs

De lage-emissiezone bevindt zich op het grondgebied van het zogenaamde Groot-Parijs, een uitgestrekte agglomeratie rondom de Franse stad met een oppervlakte van ongeveer 815 km², met in totaal 131 gemeenten en meer dan 7 miljoen inwoners. In principe volgen de grenzen van de lage-emissiezone het grondgebied zoals gedefinieerd door de ring van de snelweg A86, die overigens niet bij de zone hoort.
Momenteel (juli 2019) geldt de zone in 47 stadsdistricten: gebieden die geel gemarkeerd zijn op de onderstaande kaart, maar er volgen er nog meer.
De zone is permanent actief, ongeacht het luchtvervuilingsniveau op dat moment, zoals dat ook bij andere Franse zones het geval is.
Overtreding van de regels wordt in Frankrijk zwaar gestraft, uiteenlopend van een reprimande door een politieagent tot boetes van €68 tot €375.

Meer informatie over de milieuzone in het centrum van Parijs vindt u hier.

 

Kaart van de lage-emissiezone van Groot-Parijs

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Geldigheid van de lage-emissiezone

  • sinds 01-07-2019 – van maandag tot vrijdag, tussen 8:00 en 20:00 uur, mogen enkel voertuigen met een geldige Crit'Air-milieusticker van de klassen E, 1, 2, 3 of 4 de stad in. Voor vrachtwagens (N2, N3) en bussen gelden dezelfde criteria en tijdslimieten gelden ook in het weekend en op feestdagen
  • vanaf 01-01-2021 – staat er een inreisverbod gepland voor voertuigen die het Crit'Air 4-label hebben
  • vanaf 01-07-2022 – staat er een inreisverbod gepland voor voertuigen die het Crit'Air 3-label hebben
  • vanaf 01-01-2024 – staat er een inreisverbod gepland voor voertuigen die het Crit'Air 2-label hebben, wat betekent dat er een totaalverbod op dieselvoertuigen komt.

 

Grenzen van de zone

De milieuzone wordt min of meer afgebakend door de snelweg A86, waar een grote agglomeratie rond de hoofdstad van Frankrijk onder valt, met in totaal 131 gemeentelijke districten. Aangezien elke administratieve eenheid afzonderlijk beslist over de invoering van een zone, geldt de lage-emissiezone momenteel slechts in 47 gebieden. Er zullen er echter meer volgen.
De zone Groot-Parijs omvat de stadsbossen Bois de Boulogne en Bois de Vincennes, evenals de drukke ringweg Boulevard Périphérique rondom de binnenring van Parijs.
De snelweg A86 hoort niet bij de zone.

 

Rijden in Parijs

Gaat u met de auto naar Parijs?

Sinds juli 2019 moeten personenauto's worden voorzien van de Crit'Air-milieusticker. De sticker moet van maandag tot en met vrijdag tussen 08:00 en 20:00 uur vóór binnenkomst in de zone Grand Paris worden aangebracht. In Frankrijk zijn er 6 soorten vignetten en toegang tot de grotere zone van Groot-Parijs is momenteel toegestaan ​​voor auto's en vrachtwagens die minimaal de rode Crit'Air 4 mogen voeren. Als u zich niet aan deze regels houdt, riskeert u een boete van €68 tot €375.

De agglomeratie Groot-Parijs, begrensd door de snelweg A86, maakt deel uit van de lage-emissiezone van Groot-Parijs.

Bestel de milieusticker voor Parijs en wij bezorgen hem gratis binnen 14 dagen!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en moet rechtsonder in de hoek van de voorruit worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Groot-Parijs?

Koop een Crit'Air voor Parijs, Grenoble en andere steden. GRATIS levering.