Milieuzone Toulouse

Groene zone Toulouse

Benodigd type milieusticker in Toulouse: Tenminste Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

Milieuzone Toulouse

Op 27 november 2017 is er een in noodsituaties geldende lage-emissiezone (LEZ) geïntroduceerd in Toulouse. Zowel Franse als buitenlandse bestuurders hebben alleen toegang tot de geactiveerde lage-emissiezone met een geldige Crit'Air-sticker. Het is nog niet bekend welke klassen de toegang ontzegd worden. We zullen u te zijner tijd op de hoogte brengen van nieuwe informatie.

Net als DuitslandOostenrijk en andere Europese landen, probeert Frankrijk de levenskwaliteit van de inwoners van haar grotere steden te verbeteren.

 

Kaart van de milieuzone van Toulouse

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Geldigheid van de lage-emissiezone in Toulouse

Het is een in noodsituaties geldende lage-emissiezone die wordt geactiveerd wanneer de emissiegrenzen meerdere dagen worden overschreden.

Wanneer u zonder het milieuvignet in de geactiveerde zone rijdt, krijgt u een boete van €68, die kan oplopen tot €375 als u te laat betaalt.

Rijden in Toulouse

Gaat u met de auto naar Toulouse?

Sinds 27-11-2017 moeten buitenlandse auto's voorzien zijn van een Crit'Air-milieuvignet. Deze zogeheten lage-emissiezone wordt geactiveerd wanneer een verhoogd smogniveau wordt geregistreerd. Alhoewel de specifieke nog niet bekend zijn, kan worden aangenomen dat voertuigen met een Crit'Air-vignet van de emissieklasse 4 of 5 worden geweerd. Er zijn 6 verschillende soorten vignetten in Frankrijk die aangeven hoeveel invloed het voertuig heeft op de luchtverontreiniging. Indien u niet aan deze regels voldoet, riskeert u een boete van €68 tot €375.

De lage-emissiezone van Toulouse wordt begrensd door de rondweg Périphérique en beslaat het grootste gedeelte van het gebied van de stad. De snelwegen A62, A61 en A620 liggen buiten de zone.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Toulouse, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Toulouse?

Koop een Crit'Air voor Toulouse, Parijs en andere steden. GRATIS levering.