Milieuzone Regensburg

Verplichte type milieusticker in Regensburg: groen

Green Badge Bremen

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De introductiedatum van de milieuzones in Regensburg

  • sinds 15-01-2018 – alleen toegang ​​voor voertuigen met een groene milieusticker

 

Kaart van de lage-emissiezone van Regensburg

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Groene Zone in Regensburg, Duitsland

De lage-emissiezone van Regensburg is een van de meest recente in Duitsland. De reden voor de introductie was de voortdurende en regelmatige overschrijding van de emissiegrenswaarden de afgelopen jaren.
Daarom werd er in 2018 een lage-emissiezone met de strengste voorwaarden geïntroduceerd in Regensburg, waardoor alleen bestuurders met een groene milieusticker op de voorruit van hun personenauto of vrachtwagen in de stad mogen rijden.

Om welk soort voertuigen gaat het?

Zowel Duitse als buitenlandse personenauto's (M1), campers (M1), zware campers (M1); minibussen (M2), bussen (M3), kleine transportvoertuigen (N1), transportvoertuigen (N2), vrachtwagens (N2), en zware vrachtvoertuigen (N3) zijn verplicht om de milieusticker te voeren.
 

Rijden in Regensburg

Gaat u met de auto naar Regensburg?

Vanaf 15-01-2018 hebben zowel Duitse als buitenlandse bestuurders de groene sticker nodig om Regensburg binnen te rijden. Toegang is daarom alleen toegestaan ​​voor voertuigen die een minimale hoeveelheid luchtvervuiling veroorzaken en die in de emissieklassen Euro 4 (diesel) of Euro 1 (benzine) vallen. Het niet naleven van deze regels wordt in Duitsland bestraft met een boete van €80. De lage-emissiezone van Regensburg bestaat uit het centrale, historische gedeelte van de stad, waar het kasteel Thurn en Taxis met het aangrenzende park onderdeel van uitmaken. Daarentegen horen de snelweg Friedenstraße en Stadtamhof niet bij de lage-emissiezone.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Regensburg, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

NAAR Regensburg REIZEN MET DE AUTO?

Krijg de eco-sticker met gratis verzenden.