Milieuzone Münster

Verplichte type milieusticker in Münster: groen

Green Badge Bremen

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De introductiedatum van de milieuzones in Münster

  • sinds 01-01-2010 – alleen toegang ​​voor voertuigen met een groene milieusticker

 

Kaart van de lage-emissiezone van Münster

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Groene Zone in Münster

Op 1 januari 2010 introduceerde Münster, net als verschillende andere steden en gemeenten in het Ruhrgebied, de lage-emissiezone op zijn grondgebied. Zo mogen alleen auto's met de laagste impact op de concentratie van uitstoot en luchtvervuiling de stad in. Alle auto's zijn verplicht om een groene milieusticker op de voorruit te voeren.

Om welk soort voertuigen gaat het?

Zowel Duitse als buitenlandse personenauto's (M1), campers (M1), zware campers (M1); minibussen (M2), bussen (M3), kleine transportvoertuigen (N1), transportvoertuigen (N2), vrachtwagens (N2), en zware vrachtvoertuigen (N3) zijn verplicht om de milieusticker te voeren.

 

Rijden in Münster

Gaat u met de auto naar Münster?

Om de steden en gemeenten in het industriegebied van het Ruhrgebied binnen te mogen, moeten zowel bestuurders van Duitse als buitenlandse voertuigen een groene milieusticker hebben. Deze verplichting geldt in Münster al sinds 1 januari 2010.
Toegang is alleen toegestaan voor voertuigen die het minste invloed hebben op de luchtvervuiling en die aan de emissieklassen Euro 4 (diesel) of Euro 1 (benzine) voldoen. Het niet naleven van deze regels wordt in Duitsland bestraft met een boete van €80.
Münster maakt deel uit van de grotere emissiezone van het Ruhrgebied, waar ook steden zoals Dortmund, Essen en Hagen onder vallen, evenals de belangrijke verbindingswegen op de snelweg. De zone in Münster zelf bestaat uit het centrale gedeelte van de stad.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Münster, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

NAAR Münster REIZEN MET DE AUTO?

Krijg de eco-sticker met gratis verzenden.