Milieuzone Marseille

Groene zone Marseille

Benodigd type milieusticker in Marseille: Tenminste Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

Milieuzone Marseille

Op 1 januari 2019 werd ook een zogeheten in noodsituaties geldende lage-emissiezone (LEZ) geïntroduceerd in Marseille. Zowel Franse als buitenlandse bestuurders hebben alleen toegang tot de geactiveerde lage-emissiezone met een geldige Crit'Air-sticker. Het is nog niet bekend welke klassen de toegang ontzegd worden. De informatie wordt te zijner tijd bijgewerkt.

Net als Duitsland, Oostenrijk en andere Europese landen, probeert Frankrijk de levenskwaliteit van de inwoners van haar grotere steden te verbeteren.

 

Kaart van de milieuzone van Marseille

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Geldigheid van de lage-emissiezone van Marseille

Deze lage-emissiezone is een noodzone die geactiveerd wordt als de emissiegrenzen meer dan 3 opeenvolgende dagen worden overschreden.

Wanneer u zonder het milieuvignet in de geactiveerde zone rijdt, krijgt u een boete van €68, die kan oplopen tot €375 als u te laat betaalt.

Rijden in Marseille

Gaat u met de auto naar Marseille?

Buitenlandse auto's moeten sinds 01-01-2019 voorzien zijn van een Crit'Air-milieuvignet. Deze zogeheten lage-emissiezone wordt geactiveerd wanneer een verhoogd smogniveau meer dan 3 dagen aanhoudt. Alhoewel de precieze voorwaarden en het precieze gebied nog niet bekend zijn, kan worden aangenomen dat voertuigen met een Crit'Air-sticker uit de emissieklasse 4 of 5 worden geweerd.

Er zijn 6 verschillende soorten vignetten in Frankrijk die aangeven hoeveel invloed het voertuig heeft op de luchtverontreiniging. Indien u niet aan deze regels voldoet, riskeert u een boete van €68 tot €375.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Marseille, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Marseille?

Koop een Crit'Air voor Marseille, Parijs en andere steden. GRATIS levering.