Milieuzone Limburg

Verplichte type milieusticker in Limburg: groen

Green Badge Bremen

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De introductiedatum van de milieuzones in Limburg

  • sinds 01-02-2018 – alleen toegang ​​voor voertuigen met een groene milieusticker

 

Kaart van de lage-emissiezone van Limburg

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Groene Zone in Limburg, Duitsland

Limburg is een van de zwaarst belaste Duitse steden wat betreft stikstofoxiden en andere luchtverontreinigende stoffen die voornamelijk worden uitgestoten door zwaar verkeer en milieuonvriendelijkere voertuigen. Het doel van de lage-emissiezone is om te voorkomen dat voertuigen die grote hoeveelheden stikstofoxiden uitstoten in het gebied rijden, waardoor ze de luchtkwaliteit ernstig verslechteren. De beperkingen zijn van toepassing op auto's en vrachtwagens.
Daarom mogen sinds 1 februari 2018 enkel nog Duitse en buitenlandse voertuigen met een geldige milieusticker, groen van kleur en van de strengste klasse, de stad binnenrijden.

Om welk soort voertuigen gaat het?

Zowel Duitse als buitenlandse personenauto's (M1), campers (M1), zware campers (M1); minibussen (M2), bussen (M3), kleine transportvoertuigen (N1), transportvoertuigen (N2), vrachtwagens (N2), en zware vrachtvoertuigen (N3) zijn verplicht om de milieusticker te voeren.

 

Rijden in Limburg

Gaat u met de auto naar Limburg?

Sinds 01-02-2018 is toegang tot Limburg door zowel Duitse als buitenlandse auto's alleen toegestaan als er een groene sticker op de voorruit wordt aangebracht. Toegang is daarom alleen toegestaan ​​voor voertuigen die een minimale hoeveelheid luchtvervuiling veroorzaken en die in de emissieklassen Euro 4 (diesel) of Euro 1 (benzine) vallen. Het niet naleven van deze regels wordt in Duitsland bestraft met een boete van €80.
De lage-emissiezone in Limburg is exclusief de snelwegen de A3 en B8, vanaf het noordoosten tot het knooppunt Limburg-Noord, en de noordelijke verbindingswegen B49 en B54.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Limburg, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

NAAR Limburg REIZEN MET DE AUTO?

Krijg de eco-sticker met gratis verzenden.