Milieuzone Duisburg

Verplichte type milieusticker in Duisburg: groen

Green Badge Bremen

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De introductiedatums van de milieuzones in Duisburg

  • sinds 01-01-2013 – alleen toegang ​​voor voertuigen met een gele of groene milieusticker
  • sinds 01-07-2014 – alleen toegang ​​voor voertuigen met een groene milieusticker

 

Kaart van de lage-emissiezone van Duisburg

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Groene Zone in Duisburg, Duitsland

Sinds 01-07-2014 geldt voor Duisburg, en het gehele Ruhrgebied, waar de stad deel van uitmaakt, dat voertuigen een groene milieusticker moeten voeren. De reden van de lage-emissiezone is om te voorkomen dat er voertuigen de stad in rijden die hoge concentraties stikstofoxiden uitstoten waardoor ze de luchtkwaliteit ernstig verslechteren. Daarom is het voor zowel binnenlandse als buitenlandse personenauto's en vrachtwagens verplicht om een groene sticker op de voorruit te hebben wanneer ze de zone in rijden.

Om welk soort voertuigen gaat het?

Zowel Duitse als buitenlandse personenauto's (M1), campers (M1), zware campers (M1); minibussen (M2), bussen (M3), kleine transportvoertuigen (N1), transportvoertuigen (N2), vrachtwagens (N2), en zware vrachtvoertuigen (N3) zijn verplicht om de milieusticker te voeren.

 

Rijden in Duisburg

Gaat u met de auto naar Duisburg?

Sinds 1 juli 2014 hebben zowel Duitse als buitenlandse bestuurders de groene sticker nodig om in Duisburg en andere steden in het industriële Ruhrgebied te mogen rijden. Toegang tot de stad is daarom alleen toegestaan ​​voor voertuigen die een minimale hoeveelheid luchtvervuiling veroorzaken, uit de emissieklassen Euro 4 (diesel) of Euro 1 (benzine). Het niet naleven van deze regels wordt in Duitsland bestraft met een boete van €80.
Duisburg maakt deel uit van de lage-emissiezone van het Ruhrgebied, hieronder vallen ook steden als Dortmund, Essen, Hagen en andere steden, en de snelwegen die de steden verbinden. De grens van de lage-emissiezone van Duisburg volgt het territoriale gebied van de stad.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Duisburg, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

NAAR Duisburg REIZEN MET DE AUTO?

Krijg de eco-sticker met gratis verzenden.