Milieuzone Dresden en Hamburg

Benodigd type milieusticker in Dresden en Hamburg: momenteel niet nodig

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

Groene zones Duitsland

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Groene Zone in Dresden en Hamburg, Duitsland

Duitsland bereid ook milieuzones voor in Dresden en Hamburg. Al heeft u dus nog geen milieusticker nodig in deze steden, raden we u toch aan om er een te kopen. U heeft er wel een nodig in het nabij gelegen Berlijn en vele andere Duitse steden, waaronder München, Keulen en Düsseldorf. U kunt dan reizen zonder zich zorgen te maken, en bent voorbereid voor de introductie in Hamburg en Dresden.

 

Rijden in Hamburg

Gaat u met de auto naar Hamburg?

Per 31-05-2018 dienen alle bestuurders van dieselauto's aan het Euro 6-emissieniveau te voldoen om toegang tot de Max-Bauer-Straße en de Stresemannstraße in Hamburg te krijgen. De toegang is daarom alleen toegestaan voor voertuigen met een minimaal luchtverontreinigingsniveau. Het milieuvignet is momenteel niet verplicht. Het niet naleven van deze regels wordt in Duitsland bestraft met een geldboete van 80 euro.

De beperkingen gelden voor de belangrijke delen van de Max-Bauer-Straße en de Stresemannstraße in het centrum van Hamburg. Met het milieuvignet heeft u echter recht op toegang tot veel andere Duitse steden.

Bestel uw milieuvignet, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

NAAR DUITSLAND REIZEN MET DE AUTO?

Krijg de eco-sticker met gratis verzenden