Milieuzone Chambéry

Groene zone Chambéry

Benodigd type milieusticker in Chambéry: CritAir 3 en beter

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

Ecologische zones in Chambéry

Op 21 november 2017 is er een in noodsituaties geldende lage-emissiezone (LEZ) van kracht geworden in Chambéry, de hoofdstad van het departement Savoie. Zowel Franse als buitenlandse bestuurders hebben alleen toegang tot de geactiveerde lage-emissiezone met een geldig Crit'Air-vignet uit de emissieklassen E, 1, 2 en 3. Auto's met een lagere emissieklasse of zonder vignet hebben geen toegang.

Net als Duitsland, Oostenrijk en andere Europese landen, probeert Frankrijk de levenskwaliteit van de inwoners van haar grotere steden te verbeteren.

 

Kaart van de milieuzone van Chambéry

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

Geldigheid van de lage-emissiezone van Chambéry

Deze lage-emissiezone is een noodzone die wordt geactiveerd als de emissiegrenzen meer dan 2 opeenvolgende dagen worden overschreden.

- Na een smogalarm van 2 dagen hebben alleen voertuigen met een Crit'Air-sticker uit de klasses E, 1, 2 en 3 toegang;

- Indien het smogalarm langer aanhoudt, kan de prefect van het departement de voorwaarden of beperkingen van de toegang verder aanscherpen.

Wanneer u zonder het milieuvignet in de geactiveerde zone rijdt, krijgt u een boete van €68, die kan oplopen tot €375 als u te laat betaalt.

Rijden in Chambéry

Gaat u met de auto naar Savoie-Chambéry?

Sinds 21-11-2017 moeten buitenlandse auto's voorzien zijn van een Crit'Air-milieuvignet. Deze zogeheten lage-emissiezone wordt geactiveerd wanneer een verhoogd smogniveau meer dan 2 dagen aanhoudt. Alleen voertuigen met een Crit'Air-sticker uit de klassen E, 1, 2 en 3 hebben derhalve toegang tot de geactiveerde lage-emissiezone. Er zijn 6 verschillende soorten vignetten in Frankrijk die aangeven hoeveel invloed het voertuig heeft op de luchtverontreiniging. Indien u niet aan deze regels voldoet, riskeert u een boete van €68 tot €375.

Het gehele departement van Savoie valt binnen de lage-emissiezone van Chambéry, waarbij afgevaardigden van het departement bepalen welke gebieden van de geactiveerde zone zich in een noodtoestand bevinden.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Chambéry, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Chambéry?

Koop een Crit'Air voor Chambéry, Parijs en andere steden. GRATIS levering.