Ecologische zones in Parijs

Groene zone Parijs

Parijs was de eerste stad in Frankrijk die deze ecologische zones introduceerde. Dit is geen verrassing, aangezien ook in andere Europese landen de hoofdstad telkens het goede voorbeeld gaf, wat andere steden daarop konden volgen.

 

Benodigd type milieusticker in Parijs: Tenminste Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

Ecologische zones in Parijs alleen van maandag tot vrijdag

Parijs heeft al eerder geprobeerd om het verkeer in de stad te verminderen om zo lawaai te reduceren en de luchtkwaliteit te verbeteren. Sinds september 2015, is het verboden voor alle bussen en vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton met een fabricagedatum voor 1 oktober 2001 de stad binnen te rijden. Dit verbod geldt elke dag, inclusief de weekenden, van 08:00 tot 20:00.

Het verbod om de stad binnen te gaan is uitgebreid in 2016 naar alle voertuigen die voor 1997 gefabriceerd zijn en motoren die voor 2000 gefabriceerd zijn. Deze voertuigen voldoen niet eens aan de voorwaarden van de zesde standaard, het laagste type van de milieusticker. Er zijn in totaal zes verschillende types milieustickers in Frankrijk en alleen elektrische voertuigen ontvangen het hoogste type.

Let op: de permanente milieuzone strekt zich ook uit tot in de wijdere omgeving van Parijs.
Meer informatie over de milieuzone van Groot-Parijs vindt u hier.

 

De kaart van eco-zones Parijs

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

De geldigheid van ecologische zones in Parijs

Voor bussen van de categorie M2 en M3 en vrachtwagens van de categorie N2 en N3

De hele week van 08:00-20:00

Personenauto’s M1, N1 en motoren

Maandag t/m vrijdag van 08:00-20:00

Wanneer u Frankrijk ooit bezoekt in een personenauto, onthoud dat de ecologische zones alleen voor u gelden op doordeweekse dagen.

 

 

De ecologische zones zijn geldig voor buitenlandse bestuurders vanaf 01-02-2017

Het is nog niet duidelijk hoe Parijs, en met name Frankrijk, de ingebruikneming van de ecologische zones zal verscherpen. In Duitsland is het bijvoorbeeld heel gewoon dat toegang tot de stad verboden is voor minder milieuvriendelijke voertuigen, zodat uiteindelijk alleen de meest milieuvriendelijke voertuigen overblijven. Waarschijnlijk zal er ook een poging komen om de bestuurders van oudere voertuigen te verdrijven.

De verplichting om een milieusticker op uw voorruit te hebben wanneer u een ecologische zone inrijdt geldt ook voor buitenlandse voertuigen vanaf 01-02-2017, zonder uitzondering.

 

Boete van 68 euro

Parijs neemt de ecologische zones erg serieus, wat bewezen wordt door de boetes die uitgeschreven worden wanneer bestuurders de verplichting om een milieusticker op de voorruit te hebben niet naleven. In eerste instantie waarschuwde de polititie deze bestuurders alleen maar, maar sinds januari 2017 zijn er daadwerkelijk boetes uitgeschreven. U kunt een boete krijgen oplopend tot 68 euro wanneer u in een ecologische zone rijdt zonder de juiste milieusticker. Het kopen van de milieusticker zal daarom zeker vruchten afwerpen. De sticker heeft een onbeperkte geldigheid voor uw voertuig en kunt u door heel Frankrijk gebruiken.

 

Rijden in Parijs

Gaat u met de auto naar Parijs?

Sinds 01-02-2017 moeten buitenlandse auto's het Crit'Air-milieuvignet voeren. In Parijs de verplichting om het vignet op de voorruit te voeren tijdgebonden, d.w.z. van maandag tot en met vrijdag tussen 8:00 en 20:00 uur. In Frankrijk wordt onderscheid gemaakt tussen 6 verschillende soorten vignetten waarmee personenauto's met een dieselmotor, in de categorieën 1 tot en met 4, en personenauto's met een benzinemotor, in de categorieën 1 tot en met 3, toegang krijgen tot Parijs. Indien u niet aan deze regels voldoet, riskeert u een boete van €68 tot €375.

De gehele binnenstad, die begrensd wordt door de rondweg 'Boulevard Périphérique', is onderdeel van de lage-emissiezone van Parijs.

 

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Parijs, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Parijs?

Koop een Crit'Air voor Parijs, Grenoble en andere steden. GRATIS levering.