Ecologische zones Lyon

Groene zone Lyon

Benodigd type milieusticker in Lyon: Afhankelijk van het waarschuwingsniveau

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De lage-emissiezone van Lyon

Sinds eind 2016 is er ook een in noodsituaties geldende lage-emissiezone (LEZ) van kracht in, welke steeds van kracht wordt op het moment dat een hoog niveau van luchtvervuiling bereikt wordt.

De oorspronkelijke regels beperkten de toegang voor voertuigen op basis van of hun kentekenplaat eindigde op een even of oneven cijfer. Sinds 16 november 2017 wordt de toegang geregeld op basis van de klasse van het milieuvignet.
 

Kaart van de lage-emissiezone van Lyon

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

De geldigheid van ecologische zones in Lyon

Toegangsvoorwaarden zijn gebaseerd op het niveau van het smogalarm:

  • Wanneer het niveau N1 wordt bereikt: enkel toegang voor voertuigen met een Crit'Air-sticker;
  • Wanneer het niveau N2 wordt bereikt: als het smogalarm twee dagen aanhoudt, mogen alleen voertuigen met Crit'Air-stickers 0, 1, 2 en 3 de stad in;
  • Wanneer het niveau N3 wordt bereikt: als de luchtverslechtering langer aanhoudt, mogen alleen voertuigen met stickers uit de klassen 0, 1 en 2 de stad in.

Wanneer u zonder het milieuvignet in de geactiveerde zone rijdt, krijgt u een boete van €68, die kan oplopen tot €375 als u te laat betaalt.

De ecologische zones zijn geldig voor buitenlandse bestuurders

Sinds 01-04-2017 moeten zowel Franse als buitenlandse voertuigen die door de geactiveerde lage-emissiezone van Lyon rijden de Crit'Air-sticker op hun voorruit hebben aangebracht. Hiermee hebben ze recht op toegang tot de stad.

 

Rijden in Lyon

Gaat u met de auto naar Lyon?

Sinds 01-04-2017 moeten buitenlandse auto's het Crit'Air-milieuvignet voeren. Deze zogeheten lage-emissiezone wordt van kracht wanneer het smogniveau toeneemt. Na een smogalarm van 2 dagen, hebben alleen voertuigen met een Crit'Air-sticker uit de klassen E, 1, 2 en 3 toegang. De voorwaarden worden vervolgens aangescherpt als het smogalarm langer blijft gelden. Er zijn 6 verschillende soorten vignetten in Frankrijk die aangeven hoeveel invloed het voertuig heeft op de luchtverontreiniging. Indien u niet aan deze regels voldoet, riskeert u een boete van €68 tot €375.

De hele stad, inclusief het naastgelegen Villeurbanne en de binnenwegen, maken onderdeel uit van de lage-emissiezone van Lyon. De beperkingen gelden niet voor de snelwegen A6, A7, A42 en de tunnel van de A6.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Lyon, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Lyon?

Koop een Crit'Air voor Lyon, Parijs en andere steden. GRATIS levering.