Ecologische zones Lille

Groene zone Lille

Benodigd type milieusticker in Lille: CritAir 4 of 3 en beter

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De lage-emissiezone van Lille

Behalve in Parijs, zijn er ook lage-emissiezones geïntroduceerd in Lille en andere steden. Sinds 1 april 2017 hebben bestuurders van buitenlandse voertuigen ook een milieuvignet nodig om Lille in te mogen. Deze zogeheten lage-emissiezone (LEZ) wordt van kracht op het moment dat de emissie-omstandigheden bijzonder slecht zijn.

Net als in Duitsland, Oostenrijk en andere Europese landen, streeft Frankrijk ernaar het milieu te beschermen en de kwaliteit van leven voor de inwoners van grotere steden te verbeteren.

 

Kaart van de lage-emissiezone van Lille

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

De geldigheid van de lage-emissiezone in Lille

Wanneer de limieten worden overschreden, worden waarschijnlijk alleen voertuigen met een geldig Crit'Air-milieuvignet E, 1, 2 en 3 toegelaten. Voertuigen met een sticker van een lagere klasse worden geweerd.

 

De ecologische zones zijn geldig voor buitenlandse bestuurders

Wanneer u zonder het milieuvignet in de geactiveerde zone rijdt, krijgt u een boete van €68, die kan oplopen tot €375 als u te laat betaalt.

Rijden in Lille

Gaat u met de auto naar Lille?

Sinds 01-04-2017 moeten buitenlandse auto's het Crit'Air-milieuvignet voeren.
Deze zogeheten lage-emissiezone wordt van kracht wanneer het smogniveau aanzienlijk toeneemt. Alleen voertuigen met een Crit'Air-sticker uit de klassen E, 1, 2 en 3 hebben op dat moment waarschijnlijk nog toegang tot de geactiveerde lage-emissiezone. Er zijn 6 verschillende soorten vignetten in Frankrijk die aangeven hoeveel invloed het voertuig heeft op de luchtverontreiniging. Indien u niet aan deze regels voldoet, riskeert u een boete van €68 tot €375.

De lage-emissiezone van Lille beslaat in totaal 12 gemeenten: Lille, Hellemmes, Lambersart, Lezennes, Lomme, La Madeleine, Marcq-en-Baroeul, Marquette-lez-Lille, Mons-en-Baroeul, Ronchin, Saint-André-lez-Lille en Lille Sequedin. Verboden en beperkingen gelden niet voor de hoofdwegen A1, A22, A25, N227 en D652.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Lille, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Lille?

Koop een Crit'Air voor Lille, Parijs en andere steden. GRATIS levering.