Ecologische zones in Grenoble

Groene zone Grenoble

Benodigd type milieusticker in Grenoble: Tenminste Crit'Air 5

CritAir sticker France

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

De lage-emissiezone van Grenoble

Net als de hoofdstad van Frankrijk, heeft Grenoble op 1 november 2016 een lage-emissiezone ingevoerd. Deze zogeheten lage-emissiezone (ZPA) wordt van kracht op het moment dat de emissie-omstandigheden bijzonder slecht zijn. Sinds 1 april 2017, op dagen dat er sprake is van veel luchtvervuiling, moeten buitenlandse bestuurders van personenauto's ook een milieuvignet voeren.

Andere steden in Frankrijk zullen spoedig volgen. In navolging van DuitslandOostenrijk en Denemarken, streeft Frankrijk ernaar het milieu te verbeteren in alle grote steden, die de ecologische zones vrijwillig aan kunnen nemen.

 

Kaart van de lage-emissiezone van Grenoble

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

De geldigheid van de lage-emissiezone in Grenoble

 

Lage-emissiezone (ZCR)

Voor bussen van de categorie M2 en M3 en vrachtwagens van de categorie N2 en N3

De hele week van 08:00-20:00

Personenauto’s M1, N1 en motoren

Maandag t/m vrijdag van 08:00-20:00

Wanneer u Grenoble ooit bezoekt in een personenauto, onthoud dat de ecologische zones alleen voor u gelden op doordeweekse dagen.

 

Noodgeval lage-emissiezone (ZPA)

In het geval dat een verslechtering van de luchtkwaliteit langer dan 5 dagen aanhoudt, worden enkel nog auto's met een geldig Crit'Air-milieuvignet, in combinatie met een beperkte snelheid, tot de stad toegelaten. Na 7 dagen worden de regels verder aangescherpt en mogen alleen voertuigen met een Crit'Air E, 1, 2 of 3 de stad in.

Wanneer u zonder het milieuvignet in de geactiveerde zone rijdt, krijgt u een boete van €68, die kan oplopen tot €375 als u te laat betaalt.

Rijden in Grenoble

Gaat u met de auto naar Grenoble?

Sinds 01-04-2017 moeten buitenlandse auto's het Crit'Air-milieuvignet voeren.
Deze zogeheten lage-emissiezone wordt van kracht wanneer de emissiegrenzen langer dan 5 dagen worden overschreden. Alleen voertuigen met een Crit'Air-vignet hebben op dat moment toegang tot de lage-emissiezone. De regels worden na 7 dagen aangescherpt, en alleen voertuigen uit de klassen E, 1, 2 en 3 hebben dan nog toegang tot de stad. Er zijn 6 verschillende soorten vignetten in Frankrijk die aangeven hoeveel invloed het voertuig heeft op de luchtverontreiniging. Indien u niet aan deze regels voldoet, riskeert u een boete van €68 tot €375.

De lage-emissiezone van Grenoble beslaat het centrale gedeelte van de stad en wordt naast de rivieren de Drac en de Isère begrensd door door de wegen D1090 en D1532.

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Grenoble, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Grenoble?

Koop een Crit'Air voor Grenoble, Parijs en andere steden. GRATIS levering.