Ecologische zone Stiermarken

Groene zone Stiermarken

Benodigd type milieusticker in Stiermarken: Geel Pickerl - Euro 3 en hoger

Pickerl IGL sticker Austria

 

U kunt meer lezen over deze types milieustickers in de sectie Types milieustickers.

 

Boete van 2 180 euro

Bij niet naleven kan een boete van tot € 2180 worden opgelegd.

De geldigheid van ecologische zones in Stiermarken

De beperkingen gelden voor delen van de gebieden van het district: Graz en omgeving, Murtal, Bruck-Mürzzuschlag, Leoben, Deutschlandsberg, Hartberg-Fürstenfeld, Leibnitz, Voitsberg en Weiz.

Sinds 01-06-2012

- beperkingen voor voertuigen uit categorie N (voertuigen voor zware goederen met een maximumgewicht boven de 7,5 ton waarvan de eerste registratie voor 1992 was, inclusief voertuigen met trailer en gelede voertuigen), met emissieklasse EURO 0. Toegang was toegestaan vanaf emissieklasse EURO 1 of hoger.

Sinds 01-01-2013

- beperkingen voor voertuigen uit categorie N (voertuigen voor zware goederen met een maximumgewicht boven de 7,5 ton waarvan de eerste registratie voor 1992 was, inclusief voertuigen met trailer en gelede voertuigen), met emissieklasse EURO 1. Toegang was toegestaan vanaf emissieklasse EURO 2 of hoger.

Sinds 01-01-2014

- beperkingen voor voertuigen uit categorie N (voertuigen voor zware goederen met een maximumgewicht boven de 7,5 ton waarvan de eerste registratie voor 1992 was, inclusief voertuigen met trailer en gelede voertuigen), met emissieklasse EURO 2. Toegang is toegestaan vanaf emissieklasse EURO 3 of hoger.

De kaart van eco-zones Stiermarken

Routebeschrijving

opties weergeven Verberg de opties

 

Rijden in Stiermarken

Gaat u met uw eigen of zakelijke auto naar Stiermarken?

Sinds 01-01-2014 gelden er beperkingen voor voertuigen in de categorieën N1, N2 en N3, waarbij alleen die voertuigen toegang krijgen die op zijn minst voldoen aan de Euro 3-emissieklasse. Voor toegang tot de lage-emissiezone van Stiermarken bent u dus verplicht om de gekleurde 'Pickerl'-sticker op uw voorruit aan te brengen. Deze sticker geeft de emissieklasse aan. Niet-naleving van deze plicht wordt zwaar bestraft, de boete kan oplopen tot €2.180.

De grote steden Graz, Leoben en Weis, en daarnaast de dorpen en gebieden Murtal, Bruck-Mürzzuschlag, Deutschlandsberg, Hartberg-Fürstenfeld, Leibnitz en Voitsberg maken onderdeel uit van de lage-emissiezone.

 

Bestel uw milieuvignet voor toegang tot Stiermarken, en betaal geen verzendkosten!

De sticker heeft een onbeperkte geldigheid en dient rechtsonder in de hoek van de voorruit te worden aangebracht.

Gaat u per voertuig op reis naar Stiermarken?

Koop een Pickerl voor Stiermarken, Wenen en andere steden. GRATIS levering.